1001. pobjeda Đokovića za titulu u „vječnom gradu“

Preporučujemo

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković kaže da je titula u Rimu došla u savršeno vrijeme, pred drugi Grand slam turnir u sezoni – Roland Garros.

„Iznenadio sam sebe prijatno prvim setom. Imao sam jasan plan igre, jasnu strategiju, znao sam šta me očekuje s druge strane mreže. Odigrao sam perfektan set, nema dileme, vjerovatno najbolji set ove godine protiv vrlo kvalitetnog protivnika“, rekao je Đoković i dodao:

- -

„Poslije sam se malo stegao početkom drugog seta, na ovom nivou igre brzo se preokrene na meč. Lako je moglo da ode i u treći set, ali sam pronašao prave udarce u pravom trenutku, iako je on bio bolji većinu drugog seta. Bio sam za nijansu bolji u taj brejku, bilo je gusto i stegnuto na obje strane, ali bio sam malo smireniji“.

Na pitanje kada je posljednji put odigrao tako dobro, Đoković se nasmijao i odgovorio:

„Juče, ha-ha, i prije dva dana. Gradim formu, kao i prethodnih nekoliko nedjelja. Nije mogao da bude bolji trenutak za titulu, pred Roland Garros. Mislim da sam i u Madridu igrao odlično. Nadam se da će mi ovo dati dodatni podstrek za Roland Garros“.

Najnovije

EUFOR objavio novi snimak vježbe s Oružanim snagama BiH, učestvovali i vojnici iz tri evropske zemlje

Pripadnici EUFOR-a u Bosni i Hercegovini nastavili su aktivnosti u sklopu vojne vježbe "Meleager" koja se izvodi na tlu...