Protesti u Zagrebu: Uposlenici ne žele obavezne covid-potvrde

Preporučujemo

Hrvatsko zdravstvo danas uvodi obavezne covid-potvrde. Pred KBC-om Zagreb ministra Vilija Beroša i direktora bolnice  Antu Ćorušića dočekali su bijesni građani.

Tim povodom se ispred KBC-a Zagreb okupilo oko 30 uposlenika koji nemaju covid-potvrdu, koja im od danas treba za ulazak na radno mjesto, a ne žele se ni testirati. Radi se uglavnom o medicinskim sestrama i tehničarima. Među okupljenima nema doktora, javljaju tamošnji mediji.

- -

Okupljenim uposlenicima Rebra na protestu se pridružio i niz osoba koje nisu uposlenici, a predvodili su ih Andrija Klarić, vlasnik teretane koji je nedavno govorio na “Festivalu slobode”, i svećenik Zdravko Knežević, koji je za Index.hr rekao da je “pandemija izmišljena”.

Iako je bilo predviđeno da se Beroš obrati javnosti pred KBC-om, protestanti mu to nisu dozvolili pa su se ministar i direktor povukli u zgradu bolnice praćeni povicima “izdaja, izdaja”.

 

Najnovije

Napad na Trumpa je prvi pokušaj ubistva američkog predsjednika otkako je Reagan upucan 1981.

Napad, koji je izvršio napadač kojeg su službenici za provođenje zakona ubili, bio je prvi pokušaj atentata na američkog...