Protesti u Zagrebu: Uposlenici ne žele obavezne covid-potvrde

Preporučujemo

Hrvatsko zdravstvo danas uvodi obavezne covid-potvrde. Pred KBC-om Zagreb ministra Vilija Beroša i direktora bolnice  Antu Ćorušića dočekali su bijesni građani.

Tim povodom se ispred KBC-a Zagreb okupilo oko 30 uposlenika koji nemaju covid-potvrdu, koja im od danas treba za ulazak na radno mjesto, a ne žele se ni testirati. Radi se uglavnom o medicinskim sestrama i tehničarima. Među okupljenima nema doktora, javljaju tamošnji mediji.

Okupljenim uposlenicima Rebra na protestu se pridružio i niz osoba koje nisu uposlenici, a predvodili su ih Andrija Klarić, vlasnik teretane koji je nedavno govorio na “Festivalu slobode”, i svećenik Zdravko Knežević, koji je za Index.hr rekao da je “pandemija izmišljena”.

Iako je bilo predviđeno da se Beroš obrati javnosti pred KBC-om, protestanti mu to nisu dozvolili pa su se ministar i direktor povukli u zgradu bolnice praćeni povicima “izdaja, izdaja”.

 

Najnovije

EK objavio kartu na kojoj se BiH “crveni”: “Ovo je oštro upozorenje”

Europska komisija na društvenim je mrežama objavila kartu kojom želi upozoriti na klimatske promjene, a na njoj se posebno...