Na poplavljenim područjima voda nanijela neeksplodirana ubojita sredstva

Preporučujemo

Nakon povlačenja vode sa poplavljenih površina povećan je rizik od pronalaska neeksplodiranih ubojnih sredstava koje su bujice donijele u naseljena područja.

Ova sredstva moguće je pronaći ne samo na obalama i u blizini rijeka i potoka, već i u slivnicima, šahtovima, podrumskim prostorijama poplavljenih objekata i slično. Tokom jučerašnjeg i današnjeg dana timovi za uklanjanje eksplozivnih sredstava Federalne uprave civilne zaštite intervenisali su u tri navrata nakon pronalaska neeksplodiranih ubojnih sredstava koja je voda donijela u naselja, a očekuje se da bi ih u narednim danima moglo biti još više.

- -

“Zbog toga upozoravamo građane da ukoliko uoče sumnjiv predmet koji bi mogao biti neeksplodirano ubojno sredstvo da isti ne diraju ili pomjeraju već da ga vidljivo obilježe i obavijeste Operativni centar civilne zaštite putem telefona broj 121 ili nadležnu policijsku stanicu putem telefona broj 122. Timovi za uklanjenje eksplozivnih sredstava Federalne uprave civilne zaštite su u
pripravnosti i spremni su da uklone opasnost koju na poplavljenim područjuma mogu predstavljati neeksplodirana ubojna sredstva”, saopćeno je iz FUCZ-a.

Najnovije

Sarajevo: U pucnjavi na Bentbaši ranjen migrant

Policijska uprava Stari Grad obaviještena je kako je na području Bentbaše u Sarajevu došlo do upotrebe vatrenog oružja te...