19 godina od NATO bombardovanja: Poruka iz Srbije- nikad više u sukob sa najmoćnijim zemljama svijeta

Preporučujemo

Danas se navršava 19 godina od početka NATO bombardovanja Srbije. Sirene su se čule 78 dana, a ukupan broj žrtava nikada nije utvrđen. Procjenjuje se da je za 78 dana poginulo između 1.200 i 2.500 ljudi. Ukupna materijalna šteta procjenjena je na više desetina milijardi dolara, pišu srbijanski mediji.

-Žrtve i uništena zemlja su obaveza svima kojim vode Srbiju da nikada više ne dozvole sukob sa najmoćnijim zemljama svijeta, navodi Zorana Mihajlović.

- -

“Srbija danas ne želi sukobe ni sa kim, želimo kompromisno rješenje za pitanje Kosova, koje je više desetina godina gurano pod tepih jer želimo bolju budućnost za neke nove generacije i Srba i Albanaca”, navodi se u saopštenju iz kabineta potpredsjednice Vlade.

Ona je navela da je Srbija danas mnogo drugačija od one prije 19 godina, da ide ka Evropskoj uniji, da je ekonomski stabilna i da ima predsjednika Aleksandra Vučića, koji želi stabilnost, mir, saradnju i dijalog sa svim zemljama svijeta.

“Upravo ovakva politika predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i Vlade Srbije garant su da će Srbija, u danas drugačijem međunarodnom okruženju, znati i umjeti da očuva sve vitalne i nacionalne interese”, navela je Mihajlovićeva.

Ona ja kazala i da više od hiljadu poginulih vojnika i policajaca, hiljade ranjenih i pretrpljena šteta veća od 100 milijardi eura tokom NATO agresije obavezuju sve da se nikada ne zaboravi kroz šta je Srbija prošla na samom ulasku u 21. vijek.

- -

“Srbija se danas, 19. godinu zaredom, seća svojih žrtava, razaranja zemlje, nepopravljive nesreće i nepravde koja joj je nanesena agresijom NATO 1999. godine, koja je izvršena bez saglasnosti UN”, saopštila je Mihajlovićeva.

Najnovije

Društvenim mrežama šire se “ratne fotografije” Štukana i Đure: Ovo su scene iz filmova

Poznati bh. glumac i književnik Feđa Štukan priveden je nedjelju na aerodromu "Nikola Tesla" zbog optužbi da predstavlja "bezbjednosnu...