19 godina od NATO bombardovanja: Poruka iz Srbije- nikad više u sukob sa najmoćnijim zemljama svijeta

preporučujemo

Danas se navršava 19 godina od početka NATO bombardovanja Srbije. Sirene su se čule 78 dana, a ukupan broj žrtava nikada nije utvrđen. Procjenjuje se da je za 78 dana poginulo između 1.200 i 2.500 ljudi. Ukupna materijalna šteta procjenjena je na više desetina milijardi dolara, pišu srbijanski mediji.

-Žrtve i uništena zemlja su obaveza svima kojim vode Srbiju da nikada više ne dozvole sukob sa najmoćnijim zemljama svijeta, navodi Zorana Mihajlović.

“Srbija danas ne želi sukobe ni sa kim, želimo kompromisno rješenje za pitanje Kosova, koje je više desetina godina gurano pod tepih jer želimo bolju budućnost za neke nove generacije i Srba i Albanaca”, navodi se u saopštenju iz kabineta potpredsjednice Vlade.

Ona je navela da je Srbija danas mnogo drugačija od one prije 19 godina, da ide ka Evropskoj uniji, da je ekonomski stabilna i da ima predsjednika Aleksandra Vučića, koji želi stabilnost, mir, saradnju i dijalog sa svim zemljama svijeta.

“Upravo ovakva politika predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i Vlade Srbije garant su da će Srbija, u danas drugačijem međunarodnom okruženju, znati i umjeti da očuva sve vitalne i nacionalne interese”, navela je Mihajlovićeva.

Ona ja kazala i da više od hiljadu poginulih vojnika i policajaca, hiljade ranjenih i pretrpljena šteta veća od 100 milijardi eura tokom NATO agresije obavezuju sve da se nikada ne zaboravi kroz šta je Srbija prošla na samom ulasku u 21. vijek.

“Srbija se danas, 19. godinu zaredom, seća svojih žrtava, razaranja zemlje, nepopravljive nesreće i nepravde koja joj je nanesena agresijom NATO 1999. godine, koja je izvršena bez saglasnosti UN”, saopštila je Mihajlovićeva.

Pročitajte:  Aleksandar Vučić: Sačuvat ćemo mir, nikome nije do rata, ali plašim se neodgovornosti i neozbiljnosti zapada. Mislim da su sankcije loša politika

Najnovije

Jakob Finci: Svijet je nakon holokausta rekao “Nikada više”, no zločini su se ponovili

Međunarodni je Dan sjećanja na žrtve holokausta. Na ovaj dan svijet se prisjeća i odaje počast za šest miliona...