Koalicija “Pod lupoma”: Učinit ćemo sve da zaštitimo izbornu volju građana

Preporučujemo

Koalicija “Pod lupom” održala je prvu konferenciju za medije u ovom izbornom danu. Kako je rekao Hasan Kamenjaković, koordinator za odnose sa javnostima i medijima Koalicije “Pod lupom” napravio tri presjeka sa podacima izlaznosti u 12, 17 i 19 sati.

– Pratit ćemo zatvaranje biračkih mjesta, brojanje glasova, odnosno proces utvrđivanja rezultata, rad lokalnih komisija. Redovno ćemo zabilježiti o svim izbornim nepravilnostima – istakao je Kamenjaković.

- -

lija Trninić, član strateškog odbora rekao je da oko 3,37 miliona ljudi imaju pravo glasa. Za učešće na današnjim izborima CIK je ovjerila 145 različitih subjekata – kazao je on.

Istakao je da će “Koalicija Pod lupom” učiniti sve da zaštiti izbornu volju građana i građanki u BiH. Dodao je da izbori predstavljaju osnovni i najvažniji oblik građanskog učešća u demokratskim društvima. Naglasio je da je njihov cilj zaštita glasova birača.

Jelena Tanasković Mićanović, koordinatorica za javne politike na današnjoj konferenciji je kazala da su svi posmatrači i posmatračice neometano pristupili svim biračkim mjestima na kojima su bili raspoređeni.

– “Koaliciji pod lupom” su prijavljeni i slučajevi kršenja izborne šutnje – rekla je ona.

Najnovije

Društvenim mrežama kruži lažna fotografija vandaliziranog novog sarajevskog tramvaja

Novi sarajevski tramvaji prve putnike primili su ovog jutra, a već u poslijepodnevnim satima društvenim mrežama je počela kružiti...