Rezultat pojačanih aktivnosti MUP-a KS: Iz saobraćaja isključena 34 pijana vozača i 13 bez vozačke

Preporučujemo

Nakon saobraćajne nesreće u kojoj je ubijena doktorica Azra Spahić, Ministarstvo unutrašnjih poslova KS pojačalo je kontrole na ulicama Sarajeva, a prema zvaničnom izvještaju i jučer su zabilježili niz nepravilnosti i kršenja zakona.

Službenici policije Ministarstva unutrašnjih poslova KS, preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, tokom subote su podnijeli četiri zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka te su uručili 664 prekršajna naloga.
Također, veliki broj građana isključen je iz saobraćaja, a podaci pokazuju kako su 34 vozača isključena iz saobraćaja zbog upravljanja pod dejstvom alkohola. Izvještaj navodi kako je i 13 lica isključeno zbog toga što su vozili prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilima.

- -

MUP KS NA DUŽNOSTI
Pojačano prisustvo policije u Sarajevu: Radari i kontrole na raskrsnicama, aktivni i presretači
Četiri vozača su isključena iz saobraćaja jer im je utvrđeno trajanje zaštitne mjere zabranje upravljanja motornim vozilom. Tokom subote dva vozača su isključena iz saobraćaja zbog toga što su upravljali neregistrovanim vozilima dok je jedno vozilo isključeno iz saobraćaja zbog toga što je utvrđeno da je vozaču istekla saobraćajna dozvola.

Iz Vlade KS su ranije najavili pojačane mjere tu su poručili kako će na ulicama biti povećan broj policijskih službenika te da će biti pojačan rad jedinice interventne policije i jedinice za sigurnost saobraćaja na terenu.

Naveli su da je broj policijskih patrola na najfrekventnijim raskrsnicama u gradu povećan posebno u periodu od 19:00 do 07:00 sati.

Najnovije

Sarajevo: Nestao muškarac (75), posljednji put viđen na Vratniku

Gorske službe spašavanja Trebević i Novi Grad Sarajevo pokrenule su potragu za Fuadom Hadžihasanagićem (75) iz Sarajeva. Kako je saopćeno,...