- Advertisement -

Za trojicu uhapšenih u akciji “Nasljednik” predložen pritvor

Preporučujemo

Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužitelj iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, prema Sudu BiH uputit će prijedlog za određivanje pritvora za osumnjičene: Lazarević Stjepana, zv. „Braco“, rođenog 1953. godine na Palama, Segić Bojana, zv. „Debeli“, rođenog 1977. godine u Prnjavoru, Tomić Vlastimira, zv. „Šuker-Šuca“, rođenog 1960. godine u Valjevu, Srbija.

Mjere pritvora predložene su iz razloga opisanih u članku 132. ZKP BiH, točke a) i b), odnosno zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, te u odnosu na jednog osumnjičenog zbog opasnosti od bjekstva.

Navedeni osumnjičeni lišeni su slobode u akciji “Nasljednik” koju su po nalogu Tužiteljstva BiH, realizirali SIPA i MUP RS, a osumnjičeni su za organizirani kriminal, povezan sa međunardnim krijumčarenjem većih količina opojne droge marihuama „skunk“.

 Prijedlog pritvora bit će upućen Sudu BiH.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Demonstranti u Šri Lanki traže ostavku predsjednika, policija ih otjerala

Policija u Šri Lanki upotrijebila je suzavac i vodene topove da rastjera demonstrante koji su pokušali da se približe...