Komšićeva poruka iz Mostara: Čović u Sarajevu ima partnera za svoj plan B

Preporučujemo

Aktuelna politička situacija u Bosni i Hercegovini bila je glavna tema javne tribine Demokratske fronte (DF), koja je danas održana u velikoj sali Narodnog pozorišta u Mostaru.

Predsjednik DF-a i kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, Željko Komšić ustvrdio je kako će se DF nastaviti suprotstavljati podjelama u BiH, za koje je kazao da nisu prirodno stanje ove zemlje.

- -

 “Zato se prave planovi A, B, C, D, X, Y”, rekao je Komšić, aludirajući na izjave lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića o postojanju “plana B”, nakon što nisu prošle izmjene Izbornog zakona BiH, na kojima je Čović insistirao.

Komšić je optužio Čovića i predsjednika SNSD-a Milorada Dodika za stvaranje “osovine” za konačnu podjelu zemlje i u perspektivi njen nestanak.

“Hajde što nam je jasno zašto to radi Dodik; što nam je jasno zašto to radi Čović – riječ je o ostvarenju njihovih ratnih ciljeva… ali nam ne može biti jasno, kako to političari kažu, da u ‘zvaničnom Sarajevu’ traže nekog ko će pristati na to”, rekao je Komšić, izražavajući bojazan kako po prvi put nakon 1996. godine ima “zvaničnih političkih saveznika u Sarajevu, koji bi mogli biti partneri u ovom planu B Čovićevom”.

Komšić je, aludirajući na SDP, kazao kako su oni koji su se zajedno sa DF-om trebali suprotstaviti podjelama BiH, “uzeli DF na nišan”, a “spremni su da budu dio plana B Dodikovog i Čovićevog”.

- -

(Index.ba)

Najnovije

Na tržištu BiH: Toksini pronađeni u raženom brašnu porijeklom iz Litve

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem Sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje obaviještena...