Namirnice koje zamjenjuju šaku tableta

Preporučujemo

Istraživanja pokazuju da je način ishane ključna stvar za očuvanje zdravlja i prevenciju oboljenja, a mnogi stručnjaci se slažu da određene namirnice liječe tijelo bolje od mnogih tableta, piše Lovesensa

Kod određenih zdravstvenih tegoba neophodno je uzimati medikamente, ali hrana je presudna za sprječavanje bolesti i može da zamijeni mnoge suplemente. Bogata vitaminima, mineralima i moćnim jedinjenjima, određena hrana obnavlja tijelo i vraća ga u prvobitnu ravnotežu. Zato je važno da promijenite način ishrane, prihvatite zdrave navike i budete sretni, zdravi i energični. Predstavljamo vam 7 namirnica za koje stručnjaci veruju da bolje deluju na tijelu od raznih medikamenata:

- -

1. Bobičasto voće – brojne studije su pokazale da su bobice odlične za prevenciju hroničnih oboljenja, čak smanjuju rizik od nekih vrsta karcinoma.

2. Kupusasto povrće (brokoli i kelj) bogato je antioksidantima, smanjuje rizik od srčanih oboljenja i donosi dugovječnost.

3. Masna riba – losos, sardina i druge masnije ribe sadrže omega 3 masne kiseline i pomažu kod upala i srčanih oboljenja.

4.Gljive – pojačavaju imunitet, zdravlje srca i mozga, a najzdravije su reiši i šitake.

- -

5. Začini – kurkuma, đumbir, cimet i drugi začini pomažu kod mnogih stanja, a naročito kod metaboličkog poremećaja.

6. Biljke – mnoge biljke poput peršuna, origana i ruzmarina ne daju hrani samo specifičan i bogat ukus, već pozitivno utiču na zdravlje cijelog tela.

7. Zeleni čaj – ima nevjerovatne benefite po zdravlje cijelog organizma. Čisti tijelo od toksina, sprječava upale i pomaže kod mršavljenja.

Najnovije

Trasa autobuske linije Ilidža – Butmir – Kotorac će biti izmijenjena od 1. do 25. aprila

Trasa na autobuskoj liniji Ilidža - Butmir - Kotorac bit će izmjenjena od 1. aprila do 25. aprila ove...