Unikatni komadi modne dizajnerice Ljiljane Majkić u galeriji ULUPUBiH

preporučujemo

Ljubitelji umjetnosti i dizajna moći će od 16. do 25. augusta isprobati odjevne unikatne komade modne dizajnerice Ljiljane Majkić u galeriji Udruženja likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti i dizajnera (ULUPUBiH) u Sarajevu.

Pored odjeće Majkić će predstaviti i svoj ručno rađeni nakit, a posjetioci će imati priliku i da se upoznaju i razgovaraju sa dizajnericom o temama koje se tiču mode, dizajna i kulture.

Njene modne kreacije nalaze se na raskrižju avangardne i nosive umjetnosti. Imala je dvije samostalne izložbe i brojne modne revije. Izlagala je radove na grupnim izložbama širom svijeta. Također, sudjelovala je na Međunarodnoj sedmici mode u Miami Beachu.

Osvojila je ULUPUBIH najznačajniju godišnju nagradu Grand Prix “Collegium artisticum” 2012. godine, a nagrađena je i na godišnjim izložbama Udruženja 2015., 2016. i 2018. godine.

Najnovije

NI OVO TADIĆ NIJE PROCESUIRALA IAKO SE RADI O TERORISTIČKOM NAPADU HRVATA: Tri godine nakon incidenta nije poznato ko je napao Oružane snage BiH...

Niti jedno ozbiljno tužilaštvo u ovakvim slučajevima ne bi isključilo teroristički napad, kaže Alija Kožljak, nekadašnji voditelj vojnog odjela...