VIDEO/ Neobično organizirano vjenčanje

Preporučujemo

Britanski par Kejli i Džo Tilston pozvali su 280 gostiju na svadbu, a trpeza je bila puna hrane, baš kao i na svim vjenčanjima. Za svačiji ukus po nešto.

Kada su zvanice navalile na hranu, mladenci su im odali jednu tajnu.

Sva jela bila su pripremljena od viška namirnica, koje bi u suprotnom završile u smeću. Iako se na početku salom pročulo nekoliko uzdaha, gosti su pohvalili mladence.

Kejli i njen muž se trude da izbjegavaju bacanje hrane kad god mogu, a sa tim nisu prestali ni na dan vjenčanja.

“Ova ideja je zapravo kombinirala naša načela sa zdravom logikom. Prosječni svadbeni doručak može da košta i do 25 funti po osobi, a mi smo platili pet puta manje od toga. Kad treba da se nahrani gotovo 300 ljudi, to ima smisla”, objasnila je Kejli.

Za ketering se pobrinula “The Real Junk Food Project” koja je na čelu nekoliko kafića u kojima se prodaje “bačena hrana” i u kojima gosti plaćaju koliko god misle da je pravedno. Za ovo vjenčanje pripremili su obroke od 250 kilograma hrane koja bi u suprotnom završila u đubretu.

Dekoracije na svadbi su napravljene uz pomoć viška cvijeća koje je donirala jedna cvjećara.

A Kejli planira svoju venčanicu nakon venčanja prekrojiti za neku novu svrhu.

Pogledajte u videu zanimljivu priču o dvoje mladih ljudi koji su na veoma jeftin način organizirali svoj dan iz snova.

Najnovije

Smajić o blokadama i ucjenama u Parlamentu BiH: Korektno bi bilo da kažete da vladajuća koalicija ne postoji kako građani ne bi više bili...

Dom naroda Parlamentarne skupštine (PS) Bosne i Hercegovine (BiH) na današnjoj sjednci nije usvojio izmjene tri zakona jer su...