Policija u pansionima, hotelima i kućama u Starom Gradu pronašla 116 migranata, svi prebačeni u Ušivak

Preporučujemo

Policijska uprava Stari Grad danas je izvršila provjeru i kontrolu boravka migranata na području ove općine i u nekoliko objekata su zatekli 116 osoba koje su potom prevezli u kasarnu Ušivak.
Iz Općine Stari Grad su naveli da je na njenom području prethodnih nekoliko dana primjećeno da se migranti slobodno kreću i ne pridržavaju mjera ograničenog kretanja.

“S obzirom da je Federalni štab civilne zaštite donio mjeru kojom je zabranjen izlazak i posjeta svih migranata u izbjegličko-prihvatnim centrima, privremenim prihvatnim centrima i azilantskom centru na području FBiH, u Starom Gradu su danas poduzete aktivnosti po tom pitanju, prvenstveno kako bi se zaštitili građani, ali i sami migranti od mogućnosti širenja zaraze”, naveli su.

Policijskom kontrolom je utvrđeno je da se migranti nalaze na nekoliko lokacija pansiona, ugostiteljskih objekata, hostela, motela i privatnih kuća u Starom Gradu.

- -

Prema informacijama sa terena, migranti su danas zatečeni na Baščaršiji u  nekoliko objekata.

Naglasili su da će se aktivno raditi na suzbijanju ovakvih pojava, a zakupci kod kojih se utvrde zloupotrebe neće biti obuhvaćeni mjerama olakšica za zakup, kao ni bilo kojih drugih, te će se tražiti da budu zakonski sankcionisani.

“Zajedno ćemo s pripadnicima Prve PU nastaviti akciju kontrole i provođenja migranata u Kasarnu Ušivak s ciljem zaštite građana, ali i samih migranata da bi se njihovo kretanje svelo na najmanju moguću mjeru kako bi se spriječilo širenje virusa. Općina poziva građane koji imaju saznanja o ovakvim zloupotrebama da jave Operativnom centru na broj 033 282 336 ili na viber broj inspekcije 061 225 800”, poručili su iz Općine Stari Grad.

Najnovije

Od Sarajlije oduzeto vozilo: Bez vozačke dozvole napravio kazne od 44.236 KM

Sarajevska policija je oduzela vozilo od još jednog nesavjesnog vozača. Prije dva dana, policija je u 14:20 sati u ulici...