Čizkejk od pomorandže koji se ne peče: Osvežavajući desert savršenstva!

Preporučujemo

Za ovaj recept ne treba da uključujete rernu, a ukus je fantastičan

Sastojci:

- -

100 grama mljevenog keksa
50 grama mljevenih oraha
60 grama rastopljenog i ohlađenog maslaca
400 grama maskarpone sira
50 grama šećera u prahu
korica jedne pomorandže
2 kašike soka od pomorandže

Priprema:

Pomešajte keks i orahe sa rastopljenih maslacem.

Kalup za tortu razmjera 18 ili 20 cm obložite papirom za pečenje, pa utisnite mješavinu keksa i oraha.

- -

Stavi na hlađenje.

Izmiksajte maskarpone sa šećerom u prahu, koricom i sokom od pomorandže, a po želji i s dodatnom kašikom likera od pomorandže.

Prebacite kremu u kalup i zagladite, pa vratite u frižider na barem dva sata.

Napomena:

Sačekajte da se dobro ohladi, te poslužite uz orahe, narendanu koricu ili nastruganom tamnom čokoladom.

Stil

Najnovije

CIK naredne sedmice raspisuje Lokalne izbore 2024.

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine će, u skladu s odredbama Izbornog zakona BiH, na sjednici koja će biti...