Migrant preminuo od povreda, porodica optužuje zaštitara kampa Ušivak

Preporučujemo

Tokom vikenda je u Sarajevu preminuo 53-ogodišnji Ahmed Mahmoud Omar, migrant koji je s porodicom proteklih mjeseci boravio u kampu Ušivak. Njegova porodica navodi da je preminuo usljed povreda zadobivenih od strane zaštitara anagažovanog u ovog kampu.

Mohammad, sin preminulog muškarca – jedan od četvero djece koji su ostali bez oca, za N1 ispričao je kako se krajem marta dogodila situacija u kojoj je nastao konflikt između grupe Pakistanaca i grupe Kurda koji borave u kampu, ali kako povrede njegovom ocu nije nanio drugi migrant nego zaštitar koji radi u ovom kampu.

- -

Kazao je kako je nakon zadobivenih povreda, prva agonija počela pokušajima njegove majke da supruga smjesti u bolnicu, obzirom da je nakon udaraca koje je zadobio bio povraćao krv te bio u nesvjesnom stanju i kako je jedina zdravstvena ustanova koja je pristala primiti migranta Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

Mohammed kaže i kako duže od mjesec dana nisu imali informaciju o zdravstvenom stanju oca, te da su tokom vikenda dobili informaciju da je preminuo.

Iz Tužilaštva KS su potvrdili da rade na predmetu i da je nakon smrti izdata naredba za obdukciju tijela umrlog kako bi se utvrdio uzrok smrti.

Izvor: N1/Index.ba

Najnovije

AVDO AVDIĆ OBJASNIO: “Da li ja primam upute od Mehmedagića ili Konaković od članova kartela Edina Gačanina Tita?”

Sudske odluke često objavi prije suda, detalje istraga prije tužilaštva. Medij koji uređuje Istraga.ba često je mjesto na kojem...