Preminula žena iz Živinica koja je bila zaražena koronavirusom

Preporučujemo

Prvozaražena starija ženska osoba iz klastera u Živinicama kod koje je bio potvrđen koronavirus danas je preminula u izolatoriju Klinike za zarazne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli.

Ova informacija potvrđena je iz Kriznog štaba Ministarstva zdravstva TK, iz kojeg su kazali da je pacijentica preminula u prijepodnevnim satima.

- -

“U UKC Tuzla bila je primljena zbog komplikacije osnovnog oboljenja, a naknadnim testiranjem po protokolu je utvrđeno da je pozitivna na COVID-19”, naveli su iz Kriznog štaba Ministarstva zdravstva TK.

Njen pozitivan nalaz na koronavirus potvrđen je 15. maja ove godine, a sve vrijeme u izolatoriju Klinike za zarazne bolesti u Tuzli bila je sa teškom kliničkom slikom.

Nedugo nakon njene hospitalizacije, testiranju su podvrgnuta i njena dva sina kod kojih je također utvrđeno prisustvo SARS-CoV-2 virusa.

Oni se nalaze u kućnoj izolaciji, kao i još pet osoba koji pripadaju klasteru u Živinicama u kojem do danas nije utvrđen nulti pacijent.

- -

Inače, od početka epidemije krajem marta do danas u Tuzlanskom kantonu su preminule tri ženske osobe kod kojih je bila potvrđena zaraza koronavirusom.

U ovom trenutku u Tuzlanskom kantonu na SARS-CoV-2 pozitivno je devet osoba. Sada je sedam iz Živinica, dok su po jedna iz Gradačca i Tuzle.

Posljednji slučaj je otkriven danas i riječ je o 34-godišnjem muškarcu iz Tuzle koji se 14. maja ove godine u našu zemlju vratio iz Saudijske Arabije.

Izvor: Index.ba/Klix

Najnovije

Općina Novi Grad osigurala besplatnu rehabilitaciju za 300 pripadnika boračke populacije na Olimpijskom bazenu Otoka

Općina Novi Grad Sarajevo osigurala je besplatnu rehabilitaciju za pripadnike boračke populacije, ratne vojne invalide  i članove Udruženja logoraša...