Gradsko vijeće Sarajeva usvojilo akte za obnovu željezničke stanice Bistrik

Preporučujemo

Gradsko vijeće Grada Sarajeva je na današnjoj sjednici razmotrilo i usvojilo Izvještaj o radu ovog vijeća za 2019. godinu. Usvojeno je nekoliko akata i programskih sadržaja.

U izvještajnom periodu, Gradsko vijeće Grada Sarajeva je, između ostalog, usvojilo akte iz svoje nadležnosti vezane za projekte Grada Sarajeva kao što su obnova i rehabilitacija historijske građevine Zgrada željezničke stanice Bistrik u Sarajevu, kao historijskog spomenika, izgradnja hotela “Vidikovac” u blizini dolazne stanice Trebevićke žičare, obnova Olimpijskog muzeja, obnova Kasarne Jajce, kao i stipendiranje učenika srednjih škola i druge značajne projekte.

- -

“Ulogu glavnog grada Gradsko vijeće je ostvarivalo i praćenjem aktivnosti na planu međunarodne saradnje Grada Sarajeva i odlučivanjem o uspostavljanju novih oblika bilateralne, odnosno multilateralne saradnje. Gradsko vijeće Grada Sarajeva je kontinuirano radilo i na rješavanju statusnih pitanja Grada Sarajeva, te je tako, između ostalog, održana i Tematska sjednica na kojoj je razmatran Nacrt Zakona o lokanoj samoupravi Kantona Sarajevo, te u povodu toga doneseni određeni zaključci koji su upućeni nadležnim institucijama”, navodi se u saopćenju.

U nastavku sjednice, gradski vijećnici su razmotrili, te usvojili, još nekoliko programiranih izvještaja.

Najnovije

Željezničar osigurao opstanak, Tuzlaci pred ispadanjem iz elitnog ranga

Odigrana je na Grbavici utakmica 30. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine između Željezničara i Tuzla Cityja. Na kraju...