Ministrica uprave i lokalne samouprave RS-a Lejla Rešić smijenjena je na sjednici Vlade RS-a

Preporučujemo

Ministrica uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić smijenjena je na današnjoj sjednici Vlade RS-a.

Njena smjena je bila očekivana nakon što je jučer pukla koalicija DNS-a i SNSD-a u Prijedoru. Nakon toga je, prema nezvaničnim informacijama, SNSD naredio “sječu” kadrova DNS-a na entitetskim funkcijama.

- -

Lejla Rešić je prva žrtva tog stranačkog sukoba. DNS će dati novog ministra, a ta osoba mora biti iz reda bošnjačkog naroda.

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić za Klix.ba je kazao da još nije poznato koga će stranka predložiti za novog ministra. DNS će danas održati sjednicu stranačkog Predsjedništva na kojoj će se raspravljati o budućnosti koalicije sa SNSD-om odnosno o prekidu te saradnje.

Za ministra uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Rešić je izabrana 29. decembra 2010. godine kao član vlade Aleksandra Džombića, a na tu funkciju je kasnije birana i kao član prve i druge vlade Željke Cvijanović, a na čelu istog ministarstva ostala je i u vladi Radovana Viškovića, prenosi ATV.

Izvor: Klix/Index.ba

Najnovije

Dvojica ukrajinskih sigurnosnih dužnosnika uhapšena zbog planiranja atentata na Zelenskog

Dvojica ukrajinskih sigurnosnih dužnosnika uhapšena su zbog planiranja atentata na predsjednika Volodimira Zelenskog, prema Službi državne sigurnosti (SBU). Dva pukovnika...