Zbog epidemioloških mjera: U Potočarima 11. jula neće moći prisustvovati svi koji to žele

Preporučujemo

Komemoraciji u Potočarima 11. jula neće moći prisustvovati svi koji to žele budući da su donesene epidemiološke mjere uvedene zbog pandemije koronavirusa, potvrdio je direktor Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari Emir Suljagić.
“Moramo biti odgovorni prema javnosti i prema javnom zdravlju. I neće svi koji žele ove godine moći biti prisutni u Potočarima 11. jula. Stoga želim da vas sve pozovem da dođete u Srebrenicu, odnosno u Memorijalni centar Srebrenica-Potočari svaki dan tokom jula. Ulazak i u mezarje i u centar je dopušten grupama do 50 ljudi. Centar primjenjuje sve epidemiološke mjere”, napisao je Suljagić na Twitteru.

Posjetioci će, kako je naveo, moći pogledati postojeće stalne postavke, uvjeriti se u stanje centra i podržati njegov rad.

“Tokom jula ćete moći pogledati, između ostalog, izložbu Safeta Zeca i izložbu koju trenutno pripremaju Zijah Gafić, Ron Haviv, Paul Lowe i Tony Birtley, Gary Knight, Rod Nordland koja uključuje i dosad neobjavljivane Tonyjeve snimke Srebrenice iz 1993. godine. Između ostalog”, objavio je Suljagić.

- -

Podsjećamo, rukovodstvo Organizacionog odbora (OO) za obilježavanje 25. godišnjice genocida nad Bošnjacima “Sigurne zone UN-a” Srebrenica iz jula 1995. godine održalo je 8. juna sastanak sa predsjednicima pododbora u prostorijama Vlade Federacije BiH u Sarajevu.

Dogovoreno je da, uzimajući u obzir trenutnu epidemiološku situaciju prouzrokovanu pandemijom novog koronavirusa, a na osnovu ranijih zaključaka OO, komemoracija 11. bude održana putem videolinka.

To podrazumijeva mogućnost stranim državnicima i zvaničnicima da pošalju poruku i obrate se javnosti direktno putem videolinka ili snimljenom video porukom.

Najnovije

Zbog američkih sankcija SDS ne može na izbore, SNSD može

Ukoliko promijeni ime stranke, SDS će ostati bez članova biračkih odbora, jer, prema amandmanima na Izborni zakon BiH koje...