Milorad Dodik sutra na ceremoniji u Sarajevu

Preporučujemo

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prisustvovat će sutra u 10:45 sati, ceremoniji predaje odgovora na Upitnik Evropske komisije za pripremu Mišljenja o zahtjevu BiH za članstvo u Evropskoj uniji, potvrđeno je iz Dodikovog kabineta.

Podsjećamo, u zgradi Predsjedništva BiH bit će upriličena ceremonija predaje odgovora BiH na Upitnik Evropske komisije. Odgovori za pripremu Mišljenja o zahtjevu Bosne i Hercegovine za članstvo u Evropskoj uniji biće predani predsjednik Evropske komisije Jean-Claude Junckeru koji sutra stiže u službenu posjetu BiH.

- -

Junckeru će odgovore na Upitnik EK predati predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić.

Pored Junckera u Sarajevo stiže potpredsjednica Evropske komisije i visoka predstavnica za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Federica Mogherini i evropski komesar za politiku proširenja i susjedstva Johannes Hahn.

9. decembra 2016. godine u Sarajevu Johannes Hahn je uručio Upitnik Evropske komisije predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Denisu Zvizdiću, piše N1.

Najnovije

Hezbolah napao sjever Izraela

Libanski pokret Hezbolah saopštio je da je danas gađao dva vojna položaja u sjevernom dijelu Izraela, kao odgovor na...