U Pljevljima ponovo osvanule uvredljive poruke upućene Bošnjacima

Preporučujemo

Bošnjaci u Crnoj Gori i dalje su meta nacinalističkih i fašističkih napada. Nakon jučerašnjih užasavajućih poruka u kojem se ovo mjesto dovodi u kontekst genocida u Srebrenici, jutros su na objektima u vlasništvu Bošnjaka osvanule nove provokacije.

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Pljevlja, Samirom Kadribašić, jutros je na društvenim mrežama podlijelio novo fotografije s grafitima koji su nastali u toku noći.

- -

Na objektima Bošnjaka nepoznate osobe iscrtavale su simbol “4S”, natpise “turci”, kao i slične uvredljive poruke.

Jučer je regionom odjeknulo kako su na objektima Islamske zajednice osvanuli natpisi “Selite se Turci”, kao i poruke u kojima se Pljevljima prijeti srebreničkim scenarijom.

Bošnjaci u Crnoj Gori osjećaju zabrinutost nakon rezultate nedjeljnih izbora i ozbiljne vjerovatnoće da će vlast formirati prosrpska opozicija podržana Aleksandrom Vučićem i Srpskom pravoslavnom crkvom.

Nakon jučerašnjih poruka i prijetnji brojne ličnosti u Crnoj Gori su to osudile, a stigle su poruke podrške i iz zemalja regiona.

- -

 

SourceIndex.ba

Najnovije

AVDO AVDIĆ OBJASNIO: “Da li ja primam upute od Mehmedagića ili Konaković od članova kartela Edina Gačanina Tita?”

Sudske odluke često objavi prije suda, detalje istraga prije tužilaštva. Medij koji uređuje Istraga.ba često je mjesto na kojem...