U BiH upaljeni žuti i narandžasti meteoalarm, očekuje se obilna kiša

Preporučujemo

U Bosni i Hercegovini se danas očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a upaljen je i žuti i narandžasti meteoalarm jer se očekuje kiša i u pojedinim dijelovima jak vjetar.

U jutarnjim satima kiša se očekuje u južnim i jugozapadnim područjima. Tokom dana u većem dijelu zemlje s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Intenzivnije padavine očekuju se u Mostaru i Trebinju, gdje je uključen narandžasti meteoalarm.

- -

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda očekivana količina padavina u tim dijelovima je uglavnom između 20 i 50 litara kiše po metru kvadratnom, dok lokalno može pasti i do 80 litara.

U ostatku zemlje veći dio dana padat će slabija kiša. Više padavina prognozira se od večernjih sati i tokom noći na subotu. Vjetar umjerene jačine južnog smjera, povremeno sa jakim udarima juga. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 27 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, s kišom, a najviša dnevna temperatura kretat će se oko 23 stepeni Celzijusa.

SourceIndex.ba

Najnovije

Zbog američkih sankcija SDS ne može na izbore, SNSD može

Ukoliko promijeni ime stranke, SDS će ostati bez članova biračkih odbora, jer, prema amandmanima na Izborni zakon BiH koje...