Otkazan zagrebački Advent, razmišlja se o alternativi

Preporučujemo

Zbog povećanog broja novooboljelih od koronavirusa u Zagrebu i epidemioloških mjera, otkazan je tradicionalni zagrebački Advent.

Kućice s hranom, pićem i suvenirima, koncerte na javnim površinama i gužve koje paraliziraju centar grada ove godine zamijenit će nešto drugačiji model Adventa. Iz grada još ne znaju kako bi to trebalo izgledati.

- -

“Svakako se neće održati onaj naš tradicionalni, globalno prepoznatljivi Advent, ali vidjet ćemo u ovim situacijama novog normalnog, nekoliko modela i načina svakako drugačijeg eventa u skladu s epidemiološkim mjerama. Mi smo se danas koncentrisali da epidemiološki što kvalitetnije odradimo ovaj blagdan Svih svetih i nakon toga bit će puno više informacija”, rekla je zamjenica gradonačelnika, Olivera Majić, piše 24 sata.

Kako su poručili nakon press konferencije iz Grada, razmišlja se o alternativi za Adventi ali u drugačijem obliku. Gradonačelnik Milan Bandić zagovara održavanje Adventa.

Najnovije

OČAJ U IZRAELU: Podnijeli žalbu zbog odluke Turske da prekine trgovinske veze

Izraelski ministar ekonomije Nir Barkat podnio je žalbu šefu Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) Mathiasu Cormannu zbog...