Navijači se opraštaju od Maradone. Naslovnica Marce: „Ako umrem…“

Preporučujemo

Vijest o smrti jednog od najboljih nogometaša svih vremena Argentinca Diega Maradone pogodila je zaljubljenike u nogomet diljem svijeta. Za dobru većinu ‘mali zeleni’ bio je najbolji nogometni virtuoz svih vremena, a vijest o njegovoj smrti posebno je pogodila navijače Napolija koji su Diega gledali kao božanstvo.

Osim u Italiji, Maradona je bio omiljen i u Španiji gdje je proveo jedan dio svoje nogometne karijere. Iako su Bocini obožavatelji željeli da zauvijek ostane, već nakon jedne sezone je otišao u Barcelonu za tada rekordnih 7.3 miliona dolara.

- -

Nakon dvije sezone na Camp Nou preselio je u Napulj za još jedan svjetski rekord od 13 miliona dolara gdje je s klubom osvojio dva naslova prvaka Italije, Kup Uefa, talijanski Kup i Superkup.

Napoli je napustio 1991. zaradivši 15-mjesečnu suspenziju zbog zlouporabe kokaina, a nakon suspenzije pridružio se Sevilli. U svom novom španskom klubu odigrao je samo 26 utakmica, daleko od uspjeha koji je postigao u Napoliju.

Navijači Napolija od sinoć se okupljaju na ulicama grada, paleći svijeće i baklje.

Bez obzira na sve i Španija se naklonila velikom Diegu posebnim naslovnicama, a posebno je zanimljiva bila ona Marcina: „Ako umrem želim se ponovno roditi kao nogometaš. Želim ponovno biti Diego Maradona. Ja sam nogometaš koji je razveselio mnoge ljude i to je za mene dovoljno“.

Najnovije

Novi detalji atentata na premijera Slovačke, stižu reakcije

Ministarstvo unutrašnjih poslova potvrdilo je atentat na premijera Slovačke Roberta Ficu. Na licu mjesta ispaljeno je nekoliko hitaca, napadač je...