Bivši Željin direktor optužio Osima za verbalni napad, oglasio se i klub s Grbavice

Preporučujemo

Džihanić je na funkciji direktora podnio ostavku 3. decembra 2020. godine, a tvrdi da ga je Osim verbalno napao.

On je imao ugovor s klubom do kraja 2020. godine, a kako saznaje Klix.ba, sukob se desio oko podjela neisplaćenih plata. Tim povodom oglasio se i klub s Grbavice, a njihovo saopćenje prenosimo od početka do kraja.

“Proteklih dana se u medijima pojavila informacija o incidentu u klubu i ona je prikazana tendenciozno.

- -

Verbalni incident koji se dogodio između direktora i šefa stručnog štaba FK Željezničar, Enisa Džihanića i Amara Osima, predstavljen je u medijima na način kojim se želi nanijeti šteta našem klubu i unijeti nemir. Informacija o pomenutom događaju je zaprimljena i o njoj se razgovaralo u cilju osiguranja nesmetanog rada kluba.

Tim povodom želimo naglasiti da je informacija o pomenutom događaju preuveličavana, a posebno u vezi sa uplitanjem članova Upravnog odbora. Oštro demantujemo tvrdnje da su ljudi iz Upravnog odbora javno izjavljivali nezadovoljstvo radom direktora i šefa struke ili bilo kod drugog uposlenika kluba.

I ovom prilikom želimo naglasiti da je FK Željezničar i pored svih nevolja izazvanih epidemijom koronavirusom pauzu dočekao na drugom mjestu uz ambicije u nastavak napredovanja na proljeće.

Stoga ćemo se ovakvim i sličnim pokušajima destabilizacije nedvojbeno i odlučno oduprijeti.

- -

Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!”, poručili su iz kluba.

Željezničar je jesenji dio prvenstva završio na drugom mjestu sa devet bodova manje od gradskog rivala Sarajeva, a u posljednja dva kola doživjeli su poraz od Širokog Brijega i Krupe. U prvom meču proljetnog dijela Plave očekuje derbi upravo protiv Sarajeva na Grbavici.

Najnovije

DAVOR DRAGIČEVIĆ “Ovo je ime čovjeka koji je ubio mog sina Davida”

Davor Dragičević gostovao je večeras u Centralnom Dnevniku Face TV-a gdje je otkrio ime osobe za koju tvrdi da...