Turističke zajednice u FBiH planiraju izraditi digitalne karte radi promocije BiH

Preporučujemo

Turističke zajednice s područja Federacije Bosne i Hercegovine održale su na Vlašiću sastanak na kojem su usaglasile zajednička djelovanja u cilju promocije turističkih potencijala, proizvoda i destinacija na nivou lokalnih zajednica, kantona, FBiH i BiH.

Na ovom sastanku je dogovorena koordinacija i zajedničko učešće na predstojećim regionalnim i međunarodnim sajmovima turizma u skladu s trenutnim planom održavanja sajmova tokom 2021. godine. Usaglašeni su principi i metodologija zajedničkog nastupa i promocije turističkih potencijala BiH, uz korištenje novih oblika marketinga kao što su video materijali, hologrami, te 3D projekcije.

- -

Turističke zajednice su izrazile interesovanje za zajednički rad na izradi turističkih i digitalnih karti Bosne i Hercegovine, koje bi bile jedinstveni zajednički projekat u cilju promocije turističkih atrakcija sa područja cijele BiH.

Usaglašeni su oblasti zajedničke saradnje – promocija, marketing, izrada promotivnih video materijala i brošura, pokretanje incijative iz oblasti zakonske regulative i druga pitanja koja su od interesa svih turističkih zajednica u Federaciji BiH.

Neprihvatljivo je da ne postoji nacionalna asocijacija turizma na nivou BiH, da postojeća Turistička zajednica FBiH nije u funkciji, da postojeći zakoni i podzakonski akti nisu usaglašeni i ne odražavaju interese turističke privrede, jedan je od zaključaka sastanka sa željom da se prevaziđe postojeće stanje.

Planirano je i buduće zajedničko djelovanje i održavanje redovnih mjesečnih sastanaka na različitim lokacijama na kojima će biti usklađeni procesi turističkog napretka i ojačano saradnja turističkih zajednica iz Federacije BiH, saopćeno je iz Turističke zajednice KS.

Najnovije

DAVOR DRAGIČEVIĆ “Ovo je ime čovjeka koji je ubio mog sina Davida”

Davor Dragičević gostovao je večeras u Centralnom Dnevniku Face TV-a gdje je otkrio ime osobe za koju tvrdi da...