Nakon godinu: Disneyland u Kaliforniji bi mogao biti otvoren

Preporučujemo

Kalifornija popušta zdravstvene mjere za sprječavanje širenja koronavirusa te bi Disneyland i drugi zabavni parkovi, kao i stadioni mogli početi s otvaranjem od 1. aprila, ako se ispune određeni uslovi.

Ova je odluka uslijedila nakon intenzivnog pritiska iz zabavnih parkova, ali i zbog brzog pada slučajeva koronavirusa u ovoj državi, teško pogođenoj epidemijom tokom zime.

- -

Zahvaljujući ovim poboljšanjima, Kalifornija može sigurno i postupno početi otvarati određene aktivnosti, posebno one koje se odvijaju na otvorenom i gdje je moguće nošenje maski”, rekao je Mark Ghaly iz Ureda za zdravstvo te savezne američke države, javlja CNN.

Zabavni parkovi moći će biti otvooreni ako se područje u kojem se nalaze više ne svrstava u takozvanu “ljubičastu zonu”, najviši nivo rizika prema kalifornijskim kriterijima.

Orange County, u kojem se nalazi Disneyland, i Los Angeles, gdje se nalazi Universal Studios, i dalje su klasificirani kao “ljubičasti”, ali bi mogli postati crveni u roku od nekoliko tjedana.

Kada budu proglašeni “crvenom zonom” moći će primiti 15 posto od uobičajenog kapaciteta, a samo će stanovnici Kalifornije moći odmah imati pristup tim parkovima.

- -

Stadioni i druge objekti na otvorenom moći će otvoriti vrata za sportska takmičenja ili koncerte, bez obzira na lokaciju. Dopušteni broj posjetitelja, opet ograničen na stanovnike Kalifornije, zavisit će o nivou rizika.

Disneyland i drugi californijski tematski parkovi zatvoreni su od sredine marta 2020. godine.

Najnovije

Željezničar osigurao opstanak, Tuzlaci pred ispadanjem iz elitnog ranga

Odigrana je na Grbavici utakmica 30. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine između Željezničara i Tuzla Cityja. Na kraju...