Više osoba uhapšeno u akciji Lovac: “Pala” i dvojica pripadnika Granične policije BiH

Preporučujemo

Postupajući po nalogu i pod nadzorom tužioca Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, policijski službenici Granične policije BiH, na području Bileće i okolice, realizirali su operativnu akciju Lovac, usmjerenu na otkrivanje i krivično procesuiranje organizirane kriminalne grupe koja već duže vrijeme djeluje na tom području.​

Privedeno je, kako je potvrđeno iz Tužilaštva BiH, više osoba, među kojima su i dva policijska službenika Granične policije BiH, koji se sumnjiče za zloupotrebu položaja i primanje mita u dužem vremenskom periodu.

- -

Osumnjičeni su pod istragom zbog krivičnih djela – udruživanje radi činjenja krivičnih djela, krijumčarenje, nedozvoljen promet akciznim proizvodima, zloupotreba položaja ili ovlaštenja te primanje mita, odnosno dara i drugih oblika koristi.

​- Osumnjičeni policijski službenici sumnjiče se da su duži vremenski period, zloupotrebljavajući službeni položaj, prilikom obavljanja radnih zadataka, u toku radnog vremena, omogućavali drugim osumnjičenim osobama krijumčarenje akciznih i drugih proizvoda preko državne granice, iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Nakon kriminalisticke obrade te izvršenih pretresa, osumnjičeni će biti predati postupajućem tužitelju Tužilaštva BiH, koji će donijeti odluku o daljim aktivnostima.

Tužiteljstvo BiH zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama, poduzima intenzivne aktivnosti u borbi protiv koruptivnih kaznenih djela, naročito korupcije unutar institucija za provedbu zakona.

Najnovije

Denis Bećirović danas i sutra u Njemačkoj, sastaje se i s kancelarom i predsjednikom države

Predsjedavajući Predsjedništva BiH  Denis Bećirović boravit će 6. i 7. maja u zvaničnoj posjeti Saveznoj Republici Njemačkoj. Bećirović će u...