Banjalučanin osumnjičen za krivotvorenje PCR testova uhapšen nakon višemjesečnog bjekstva

Preporučujemo

Nakon višemjesečnog bjekstva, Mihajlo Pavlović iz Banja Luke lišen je slobode. On je osumnjičen za krivotvorenje dokumenata i PCR testova, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Osumnjičeni je bio u bjekstvu nakon akcije MUP-a RS u kojoj su u Banja Luci, kod dvojice osumnjičenih, pronađene krivotvorene novčanice, dokumenti raznih namjena, kao i krivotvoreni PCR testovi, kojima se ugrožava zdravstvena sigurnost građana.

- -

Postupajući tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora za Mihajla Pavlovića, rođenog 2001. godine u Banja Luci, državljanina BiH.

“Osumnjičeni je lišen slobode od strane policijskih djelatnika MUP-a RS, jedinicaa za intervencije Banja Luka, nakon što je duži vremenski period bio u bjekstvu na teritoriji Srbije. Navedeni osumnjičeni obuhvaćen je istragom Tužilaštva BiH i MUP-a RS, koja se odnosi na dvojicu osumnjičenih sa područja Banja Luke, koji se terete da su u stanu na području Banja Luke, nabavili tehničku opremu te vršili krivotvorenje novčanica valute KM, dokumentacije za kredite, dokumenata različite namjene, kao i PCR testova za Covid 19, potrebnih za boravak, putovanja i kretanje, čime se prouzrokovala velika opasnost za zdravlje i sigurnost građana”, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Osumnjičeni su pod istragom zbog kaznenih djela: Krivotvorenje novca i Krivotvorenje isprave. Pritvor za osumnjičenog predložen je zbog opasnosti od bjekstva i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao počiniti novo kazneno djelo ili dovršiti započeto.

Nakon upućenog prijedloga, Sud BiH odredio je pritvor osumnjičenom.

Najnovije

Wizz Air povećao broj letova iz Tuzle: Hoće li doći do ponovnog otvaranja ukinutih linija?

Wizz Air je u ljetnom redu letenja povećao broj sedmičnih operacija na liniji Tuzla - Dortmund sa dvije na...