Velež remizirao sa Zrinjskim i približio se izlasku u Evropu

Preporučujemo

U derbi susretu 29. kola m:tel Premijer lige nogometaši Zrinjskog i Veleža su na stadionu Pod Bijelim brijegom remizirali 1:1, pa su Rođeni zadržali tri boda prednosti u odnosu na gradskog rivala i nalaze su u dobroj situaciji da do kraja sezone izbore plasman u Evropu.

Prvo poluvrijeme proteklo je u obostrano borbenoj i čvrstoj igri, te smo na prvo uzbuđenje čekali do 20. minute kada je Velež prvi prijetio. Georgijević je odlično šutirao iz prve s distance, ali lopta je prohujala pored gola.

- -

Zrinjski je imao nešto više od igre, ali tek su u 33. minuti kreirali prvu šansu. Nakon kornera Trebotića, lopta se odbila od igrača Veleža Ćossića i gotovo se “šetkala” po gol-liniji prije nego je napustila granice igrališta i završila u korneru.

Nakon udarca iz ugla prijetio je i Bilbija koji je izblokiran, a jeku napada Zrinjskog gosti su poveli. Igrala se 42. minuta kada je Brandao ukrao jednu loptu i proigrao Vehabovića, ovaj se majstorski oslobodio Jakovljevića i vrlo preciznim udarcem lijevom nogom s desetak metara matirao je Varvodića za 1:0 što je bio rezultat prvog dijela igre.

Ipak, to nije pokolebalo domaće koji su još jače krenuli u nastavku, ali teško su stvarali šanse. I kad već iz takve igre nisu mogli do gola, uspjeli su u 55. minuti da nakon kontre dođu do poravnanja rezultata.

Velež je izveo korner, nakon kojeg je sijevnula kontra Zrinjskog. Juranović je lijepim pasom izbacio Bilbiju, a napadač domaćih je šutem iz prve matirao Bogdanovića za 1:1.

- -

Izjednačujući pogodak dao je krila Zrinjskom koji je napadao, a Bilbija je nakon toga propustio dvije solidne prilike. U 71. minuti zatresla se mreža domaćih nakon gola Cvijanovića, ali je pogodak Veleža poništen jer je prethodno Zvonić bio u ofsajdu.

Do kraja je Zrinjski bio nešto bolji, a kolosalnu šansu za pobjedu su imali u 92. minuti kada je Tičinović s pet metara pogodio stativu i ostalo je 1:1. Nogometaš Zrinjskog je promašio gotovo prazan gol, s obzirom da je golman Bogdanović nakon ubačaja Juranovića ostao na prvoj stativi i nije imao šansu da odbrani.

Ovim rezultatom svakako više mogu biti zadovoljniji Rođeni koji su zadržali tri boda prednosti u odnosu na gradskog rivala i korak su bliže izlasku u Evropu.

Zrinjski – Velež 1:1 (Bilbija 55′ / Vehabović 42′)

Najnovije

Dodik sutra u Beogradu s Vučićem

Predsjednik RS-a Milorad Dodik sutra će u Beogradu obići pripremne radove na izgradnji kompleksa "Еkspo 2027", gdje će prisustvovati...