U Zetri danas vakcinacija samo građana koji su prethodno obaviješteni, ostali čekaju nove doze

Preporučujemo

Proces vakcinacije građana Kantona Sarajevo u Olimpijskoj dvorani Juan Antonio Samaranch (Zetra) se i danas odvija. Međutim, vakcinisati se mogu isključivo oni koji su prethodno obaviješteni.

Potvrdio je to za Klix.ba Arman Šarkić, član Kriznog štaba i glasnogovornik Doma zdravlja KS.

- -

“Vakcinacija se održava samo za one građane koje po ranijem rasporedu obavještavamo putem aplikacije. Dakle, ulazak je kontroliran”, rekao je Šarkić.

Pojasnio je i kako je dobna granica za vakcinisanje pomjerena.

“Nastavak vakcinacije se očekuje kada nove doze prođu procedure i budu na raspolaganju u Zetri. Ovaj kontingent je relativno mali i obuhvata 5.282 doze. Dijelom smo spustili granicu te ona sada obuhvata osobe od 70 godina prema gore uz bolesnike koje smo već pominjali. To su hemodijalizni i onkološki pacijenti i pacijenti s transplantacijom”, kazao je.

Napomenuo je da se nenajavljene osobe ne mogu vakcinisati zbog problema s manjkom doza.

- -

“Nažalost, to je opet relativno mali broj doza i trajao je neka tri do četiri dana. Suštinski, nema dolazaka mimo aplikacija jer ne raspolažemo s dovoljnom količinom. U Zetri se paralelno imunizira Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine, o čemu je javnost već obaviještena. Za sve ostalo ćete biti blagovremeno informisani kada budemo dobili veće doze”, zaključio je Šarkić.

Najnovije

Željezničar osigurao opstanak, Tuzlaci pred ispadanjem iz elitnog ranga

Odigrana je na Grbavici utakmica 30. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine između Željezničara i Tuzla Cityja. Na kraju...