Bošnjaci Nevesinja nakon “Nož, žica, Srebrenica”: Pozivamo komšije da zajedno osudimo ovaj čin

Preporučujemo

Povodom dešavanja u noći s 31. jula na 1. august u selu Hrušta oglasili su se i predstavnici Bošnjaka ove općine. Oni su oštro osudili vandalski čin ispisivanja prijetećih poruka “Nož, žica, Srebrenica” preko državne zastave na autobuskom stajalištu u ovom povratničkom selu.

“Ispisivanje poruka mržnje preko državne zastave nije nikakva slučajnost. Takav rukopis je jasan i čitljiv svima. Uprkos uvredi koja je duboko povrijedila naše dostojanstvo pozivamo naše komšije da jačamo naše dobrosusjedske odnose i zajedno osudimo ovaj necivilizacijski čin, jer dobri komšijski odnosi nemaju alternativu”, kazali su.
Ne dopustimo ekstremizmu da pokoleba naše namjere da gradimo društvo jednako za sve, naglasili su.

- -

“Od nadležnih opštinskih organa tražimo da se jasno i nedvosmisleno ograde od neodgovornih pojedinca i njihovih nalogodavaca, a od nadležnih istražnih organa da rasvijetle pozadinu ovog vandalizma i da počinioce adekvatno kazne. Poruke koje su ispisane u Hrušti nikome ne donose dobro i prijetnja su svima”, izjavili su oni.

Podsjećamo bošnjačke povratnike u Nevesinju šokirala je poruka “Nož, žica, Srebrenica” na starom autobuskom stajalištu u selu Hrušta. Ova monstruozna poruka sa znakom četiri S i križom ispisana je na ranije nacrtanoj državnoj zastavi.

Najnovije

Licemjerje Evrope nikada nije bilo jače: Švedska strahuje od nemira tokom Eurosonga, Izraelu sve dopušteno

  Početak Eurosonga očekuje nas za dva dana, takmičenje za pjesmu Eurovizije 2024. održat će se u Malmeu, gradu na...