Na Palama jučer uhapšen još jedan akter akcije “Volan” Ognjen Muharemović

Preporučujemo

U poznatoj historijskoj akciji “Volan” uhapšena je još jedna osoba sa Pala, a kako saznajemo riječ je o Ognjenu Muharemoviću.

Muharemović je po osnovu Interpolove potjernice uhapšen jučer na Palama, a po naredbi Suda Bosne i Hercegovine te je predat Sudskoj policiji.

- -

Za njim se tragalo zbog više teških krivičnih djela, rečeno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo, između ostalog zbog organizovanog kriminala, krijumčarenja, iznuda i teških krađa.

Osim u akciji “Volan”, Muharemović je hapšen i ranije u akciji “Silva” zajedno sa desetinom drugih osoba zbog sumnje na udruživanje radi činjenja krivičnih djela kao što je pustošenje šuma, krađa i slično.

Predmet “Volan”, u okviru kojeg je sada uhapšen Muharemović, je najveća i historijska optužnica u BiH koja obuhvata automafiju. Neki od glavnih aktera ove optužnice su Danilo Cicović, Marko Trifković Žižan, Srećko Trifković, Slaven Dakić Žućo, Srećko Mandić, Miroslav Škobo i brojni drugi.

Sumnja se da su ukrali najmanje 200 vozila vrijednih nekoliko miliona KM, a uz teške krađe usko su vezane i iznude novca za otkup ovih automobila što je poznata praksa automafije još od prije rata.

- -

Neki od osumnjičenih u predmetu “Volan” su dovođeni u vezu i sa ubistvom sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića u oktobru 2018. godine za koje se vjeruje da su stradali upravo tokom intervencije zbog krađe automobila.

Najnovije

Hezbolah napao sjever Izraela

Libanski pokret Hezbolah saopštio je da je danas gađao dva vojna položaja u sjevernom dijelu Izraela, kao odgovor na...