Crna Gora: Nečuvena odluka Vlade Cetinjski manastir oduzima Prijestonici

Preporučujemo

Vlada Crne Gore naložila je Upravi za katastar i državnu imovinu izvrši ispravku upisa Cetinjskog manastira, tako što će pravo svojine sa Prijestonice Cetinje prepisati na državu Crnu Goru.

“Nalaže se Upravi za katastar i državnu imovinu da odmah i bez odlaganja izvrši ispravku upisanog nosioca prava svojine na način što će umjesto Prijestonice Cetinje… vratiti upis na Državu Crnu Goru”, navedeno je u dopisu koji je Vlada sinoć usvojila na telefonskoj sjednici, a koji je potpisala generalna sekretarka Vlade Žana Praščević Milačić, supruga poslanika i predsjednika Prave Crne Gore Marka Milačića.

- -

Dok manastir, prema nalogu Vlade, ne bude prepisan na državu, iz Krivokapićevog su kabineta zatražili da u posjedovni list bude unijeta zabilježba, kojom će biti zabranjeno otuđenje.

“Nalaže se Upravi za katastar i državnu imovinu da odmah i bez odlaganja izvrši zabilježbu zabrane otuđenja i opterećenja u “G” listu Lista nepokretnosti broj 915 KO Cetinje 1, i to na svim katastarskim parcelamado okončanja postupka promjene upisa”, stoji, između ostalog, u upućenom dopisu.

Pomenuti nalozi upućeni su vršiocu dužnosti Uprave za katastar i državnu imovinu Koči Đurišiću.

Podsjetimo, danas se održava Skupština Prijestonice Cetinje, na kojoj odbornici odlučuju o inicijativi građana da taj objekat bude ustupljen Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi. Cetinjski manastir trenutno pripada Prijestonici Cetinje, u obimu prava svojine 1/1.

- -

“Zamislite zemlju u kojoj se organizuje telefonska sjednica i ministri odluče da vaša kuća više nije vaša. Eto, to se desilo danas u Crnoj Gori. Ovo je definitivno kraj pravne države u Crnoj Gori, kao i potpirivanje već napetih odnosa u zemlji”, ocijenio je analitičar CdM-a Ljubo Filipović.

Najnovije

Dvojica ukrajinskih sigurnosnih dužnosnika uhapšena zbog planiranja atentata na Zelenskog

Dvojica ukrajinskih sigurnosnih dužnosnika uhapšena su zbog planiranja atentata na predsjednika Volodimira Zelenskog, prema Službi državne sigurnosti (SBU). Dva pukovnika...