VIDEO Incident na protestima u Zagrebu: Penzionisani general nasrnuo na aktivistkinju Ženske mreže

Preporučujemo

Građanska inicijativa “Hrvatska protiv Istanbulske konvencije” organizirala je u Zagrebu proteste protiv ratifikacije Istanbulske konvencije.

Između demonstranata i aktivistkinja koje su organizirale kontraprotest došlo je do manjeg incidenta i to zbog transparenta na kojem piše “Za rodnu ravnopravnost”. Transparent je pokušalo razviti nekoliko žena, piše N1. Na aktivistkinje je nasrnuo penzionisani general Željko Sačić.

- -

Nakon što su aktivistkinje koje su bile protiv protesta pokušale raširiti transparent s natpisom “Za rodnu ravnopravnost”, pred jednu od njih je stao penzionisani general. Počeo je pozivati redare.

Aktivistkinja je upitala zašto i oni ne mogu raširiti transparent na što joj je jedan od demonstranata, krećući se prema njoj i gurajući je tijelom kazao: “Sram vas bilo izrode jedan!”

Intervenirali su redari, a penzionisani general Željko Sačić se ponovo pojavio i kazao im kako oni svoje okupljanje nisu prijavili i da ne mogu biti tu s “neprimjerenim sadržajem”.

U cijelu situaciju morali su se uključiti zaštitari i policija kako bi smirili sudionike incidenta. Bojana Genov iz Ženske mreže kazala je kako im nije bilo dopušteno razviti svoj transparent.

Najnovije

Hezbolah napao sjever Izraela

Libanski pokret Hezbolah saopštio je da je danas gađao dva vojna položaja u sjevernom dijelu Izraela, kao odgovor na...