Ovo su zemlje u koje možete putovati iz BiH ako niste vakcinisani

Preporučujemo

Uslov za ulazak u brojne zemlje širom svijeta je potvrda o potpunoj vakcinaciji, dok pojedine zemlje Evropske unije isključivo prihvataju potvrde o vakcinama odobrenim u nadležnim agencijama EU.

Za N1 televiziju su iz Tima za krizne situacije Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dostavili spisak zemalja u koje državljani BiH mogu turistički putovati bez obavezne potvrde o vakcinaciji, ali uz potvrdu o negativnom PCR ili antigenskom testu.

- -

Na popisu zemalja nalaze se susjedne zemlje Srbija, Crna Gora i Hrvatska uz napomenu da je za ulazak na teritoriju Republike Hrvatske potrebno priložiti i dokaz o plaćenom smještaju u toj zemlji.

Uz ove zemlje s kojima Bosna i Hercegovina graniči, na listi zemalja koje imaju otvorena vrata za nevakcinisane osobe nalaze se:

Austrija,
Bugarska,
Egipat,
Grčka,
Jordan,
Mađarska,
Makedonija,
Maroko,
Moldavija,
SAD,
Slovenija
Turska

Za potpune informacije dobro je ipak kontaktirati konzularna predstavništva pojedine zemlje u koju građani Bosne i Hercegovine žele putovati jer situacija, kada je riječ o pravilima ulaska, nije fiksna.

Najnovije

Dvojica ukrajinskih sigurnosnih dužnosnika uhapšena zbog planiranja atentata na Zelenskog

Dvojica ukrajinskih sigurnosnih dužnosnika uhapšena su zbog planiranja atentata na predsjednika Volodimira Zelenskog, prema Službi državne sigurnosti (SBU). Dva pukovnika...