Opozicija u RS najavila bojkot posebne sjednice NSRS

Preporučujemo

Poslanici SDS-a, PDP-a i DNS-a u Narodnoj skupštini RS najavljuju mogućnost bojkta sutrašnje posebne sjednice parlamenta na kojoj je predviđeno izjašnjavanje o odlukama i zaključcima Predsjedništva BiH koji su štetni po vitalne interese RS.
Šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Miladin Stanić pozvao je predsjednika parlamenta Nedeljka Čubrilovića da poslanicima opozicije “omogući demokratski pristup i odnos u Narodnoj skupštini” ili će oni bojkotovati takve sjednice ili praviti neke druge performanse.

Stanić je, nakon sjednice skupštinskog Kolegijuma u Banjaluci, rekao novinarima da opozicija “neće dozvoliti da neko bude biran, a da nema pravo obraćanja u parlamentu RS”.

- -

Poslanik PDP-a Igor Crnadak tvrdi da je sjednica skupštinskog Kolegijuma “pokazala da vlast želi da zbrzi ovu priču” i da “onemogući opoziciju da kaže svoj stav”, te najavio da će PDP vidjeti da li će pod ovakvim uslovima učestvovati u radu sjednice.

“Apsurdno je da član Predsjedništva BiH predlaže poslanicima da pod jednom tačkom dnevnog reda diskutuju o otvaranju ruskog konzulata u Banjaluci, o sporazumima o razmjeni tajnih podataka s Turskom, o sporazumu o graničnim prelazima s Hrvatskom, te o sporazumu o digitalizaciji arhivske građe između zemalja bivše Jugoslavije”, smatra Crnadak.

Šef Poslaničkog kluba DNS-a Duško Ivić rekao je da će poslanici DNS-a razmisliti da li će sutra učestvovati u radu posebne sjednice Narodne skupštine RS.

“Imam osjećaj da pozicija želi da održi sjednicu parlamenta RS bez opozicije”, kaže Ivić.

Najnovije

UO BHRT: Poslovodni odbor RTVFBiH odbija sve zakonske prijedloge, tražimo hitno rješenje od Vlade FBiH

Upravni odbor Radiotelevizije Bosne i Hercegovine (BHRT) na današnjoj sjednici razmatrao je neriješene probleme oko raspodjele RTV takse koja...