Dodik najavio novu sjednicu: Ukinuti OS BiH, VSTV i UIO; približeni stavovi s Milanovićem

Preporučujemo

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da treba povući ranije date saglasnosti Republike Srpske za formiranje Oružanih snaga, VSTV-a i indirektnih poreza.

– Vjerujem da bi sjednica NSRS mogla da bude održana polovinom sljedećeg mjeseca i da će na dnevnom redu biti sva pitanja na kojima radne grupe predano rade – rekao je Dodik i ponovio da Republika Srpska ima svoja prava.

On je istakao da će poštovati i zaključke Narodne skupštine čija je posebna sjednica danas zakazana na njegov zahtjev, piše RTRS.

- -

Dodik je rekao da je sa predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem juče razgovarao više od tri sata te da su jedan drugog upoznali o svim važnim političkim temama u BiH, Hrvatskoj, regionu i EU.

– Razgovor je rezultovao približavanjem i utvrđivanjem zajedničkih stavova a to je da je neophodno obezbijediti stabilno i bezbjedno okruženje u BiH, koje je preduslov i regionalne stabilnosti, te da stabilnost nije ako neki pokušavaju da aktuelna neslaganja u BiH iskoriste kao način da destabilizuju situaciju kriveći druge, a u suštini imajući namjeru da kroz to još više dezavuišu i razgrade prava konstitutivnih naroda u BiH – rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je rekao da su istakli značaj konstitutivnih naroda i njihovih prava, a ukazano je i da je došlo do niza materijalnih kršenja Ustava BiH.

Najnovije

Paris Saint-Germain je prvak Francuske

Fudbaleri Lyona pobijedili su u uzbudljivoj utakmici 31. kola francuske Ligue 1 Monaco s 3:2, a usporedno s njima...