Zvizdić: Očekujem da OHR reaguje ako na snagu stupi Zakon o lijekovima RS

Preporučujemo

Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić osvrnuo se na obraćanje visokog predstavnika Christiana Smidtha i kazao kako očekuje da će reagovati ako na snagu stupi zakon kojim je predviđeno formiranje Agencije za lijekove i medicinska sredstva Republike Srpske.

 Izdvojio je Schmidtovu poruku da postoji mogućnost korištenja bonskih ovlasti.- Mislim da je Schmidt bio jasan, ali ne do kraja precizan – da odgovori sa da ili ne, kao što su neki drugi očekivali. Ja to nisam očekivao, jer je on diplomata – kazao je.

Očekuje da Ured visokog predstavnika (OHR) reaguje ako na snagu stupi zakon koji podrazumijeva formiranje agencije za lijekove i medicinska sredstva Republike Srpske.

- -

– Potpuno sam uvjeren, ako zakon stupi na snagu i time se onemogući građanima Republike Srpske da imaju lijekove, da će OHR reagovati, ali nisam siguran da će zakon ikada stupiti na snagu – zaključio je.

Najnovije

Izbio požar u fabrici pogonskih sistema za rakete u Beogradu, dva radnika povrijeđena

U požaru koji je izbio u proizvodnoj hali fabrike pogonskih sistema za rakete u beogradskom naselju Leštane povrijeđena su...