Zahiragić žestoko poručio Konakoviću: Pozivam ga da smiri ambicije, ponašaju se kao autonomaši Fikreta Abdića

Preporučujemo

Zastupnici SDA u Skupštini Kantona Sarajevo održali su press-konferenciju na kojoj su govorili o brojnim temama.

U sklopu te konferencije Haris Zahiragić iznio je teške optužbe na račun Elmedina Konakovića i NiP-a, javlja Raport. On ih je uporedio sa autonomašima Fikreta Abdića.

- -

– Konaković je na posljednjoj sjednici rekao, a to je više puta ponovio, da se SDA ponoša kao SNSD. I to u trenutku kada SNSD djeluje protuustavno. E kad se on tako usudio reći i mi ćemo njega uporediti sa autonomašima Fikreta Abdića, jer se on tako ponaša. Takve optužbe više nikada neće prolaziti neopaženo, nećemo dopustiti to da se ponaša kao kabadahija, da satanizira ljude i stavlja mete na čelo – rekao je Zahiragić.

On je kazao da Konaković vrijeđa ljude s kojima je do jučer sjedio u istoj stranci.

– Pozivam ga da smiri ambicije, on je još uvijek kantonalni političar i treba da prisustvuje sjednicama i da se bavi kantonalnim temama – rekao je Zahiragić.

Potom je pričao kako i oni, valjda SDA-ovci, imaju emocije.

- -

– I mi smo ljudi. Pa kolega Mahir Dević ima djecu. Zamislite da njegovo dijet ode u školu i tamo mu neko dijete kaže tvoj otac je isti SNSD – rekao je Zahiragić.

Najnovije

Općina Novi Grad osigurala besplatnu rehabilitaciju za 300 pripadnika boračke populacije na Olimpijskom bazenu Otoka

Općina Novi Grad Sarajevo osigurala je besplatnu rehabilitaciju za pripadnike boračke populacije, ratne vojne invalide  i članove Udruženja logoraša...