Željko Komšić prisustvovao programu obilježavanja 75. godišnjice UNESCO-a u Parizu

Preporučujemo

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić prisustvovao je  programu obilježavanja 75. godišnjice UNESCO-a u okviru 41. zasjedanja Generalne konferencije ove UN-ove organizacije u Parizu.

Predsjedavajući BiH Komšić se zahvalio generalnoj direktorici UNESCO-a Audrey Azoulay i čestitao obilježavanje ovog značajnog jubileja organizacije sa kojom Bosna i Hercegovina ima uspješnu saradnju od 1995. godine.

- -

Posebno je istakao važnost aktuelnog pojekta iz oblasti obrazovanja, a koji zajednički implementiraju UNESCO, UNICEF i Međunarodna organizacija za rad u Bosni i Hercegovini  u saradnji sa institucijama naše zemlje.

– Nažalost, pandemija COVID-a 19 nanijela je ogromne štete u svim sferama društva u našoj zemlji, pa tako i  u obrazovanju. Projekat pod nazivom „Osmislimo obrazovanje ponovo“ ima za cilj kreirati kvalitetnije obrazovanje djece tokom i nakon pandemije. Značajna je činjenica da je projekat Bosne i Hercegovine, za koji je aplicirala zajedno sa još 149 zemlja svijeta, prepoznat kao izuzetno kvalitetan, te da je samo 18 zemalja prošlo i dobilo finansiranje iz posebnog fonda, među kojima je i naša zemlja.  Svjedoci smo zatvaranja svih obrazovnih institucije u proteklom periodu što je ostavilo nesagledive posljedice na našu djecu i njihovo obrazovanje. Ovaj projekat finansiran  iz posebnog fonda koji je osnovao Generalni sekretar UN-a za podršku procesima oporavka od COVID-a 19, znatno će pomoći našoj zemlji prilagoditi se novim načinima rada, a pogotovo najosjetljivijim kategorijama društva – poručio je predsjedavajući Komšić.

Najnovije

AVDO AVDIĆ OBJASNIO: “Da li ja primam upute od Mehmedagića ili Konaković od članova kartela Edina Gačanina Tita?”

Sudske odluke često objavi prije suda, detalje istraga prije tužilaštva. Medij koji uređuje Istraga.ba često je mjesto na kojem...