Sindikat krenuo u akciju: Protestni skup ispred zgrade Vlade KS ćemo održati 30. novembra

Preporučujemo

Danas je održana 4. vanredna elektronska sjednica SSOOiO FBiH – Kantonalni odbor Kanton Sarajevo, na kojoj je usvojen Zaključak kojim se Skupštini povjereništva predlaže održavanje vanredne sjednice istog dana.

Kako se navodi u saopćenju za javnost, odluke koje će Skupština donijeti su sljedeće:

- -

1. Odluku o organizaciji i održavanju protestnog skupa ispred zgrade Vlade Kantona 30.11.2021. godine od 10:00 do 11:00 sati na kojem bi se zajedno sa predstavnicima SSVOONK BiH – KO KS, SSDSiNuODSSViJU u FBiH – Koordinacioni odbor Sarajevo, Sindikat policije KS, Sindikat UNSA i SSDSiN KS izrazilo nezadovoljstvo zbog odnosa Vlade Kantona Sarajevo po pitanju procedure, utvrđivanja visine i nepotpisivanja Sporazuma o osnovici za obračun plaća u 2022. godini u visini od 400 KM;

2. Odluku o organizaciji i održavanju štrajk upozorenja 30.11.2021. godine od 13:00 do 13:30 sati tokom kojeg bi se zajedno sa predstavnicima SSVOONK BiH – KO KS, SSDSiNuODSSViJU u FBiH – Koordinacioni odbor Sarajevo, Sindikat policije KS, Sindikat UNSA i SSDSiN KS izrazilo nezadovoljstvo zbog odnosa Vlade Kantona Sarajevo po pitanju procedure, utvrđivanja visine i nepotpisivanja Sporazuma o osnovici za obračun plaća u 2022. godini u visini od 400 KM.

– U toku dana će biti održana 3. vanredna (elektronska) sjednica Skupštini povjereništva SSOOiO FBiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo na kojoj se očekuje donošenje navedenih odluka, a od SSOOiO FBiH će biti zatraženo mišljenje o istim – saopćeno je iz SSOOiO FBiH – Kantonalni odbor Kanton Sarajevo.

Najnovije

Prva primjena Inzkovog zakona: Vojin Pavlović optužen pred Sudom BiH za negiranje genocida

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podigao je optužnicu protiv Vojina Pavlovića (rođ. 1976. godine u Bratuncu) za krivično djelo izazivanje...