Konakovićev NiP gubi podršku zbog dovođenja Zvizdića na mjesto potpredsjednika

Preporučujemo

Nakon što je novi član stranke Narod i pravda, Denis Zvizdić na Kongresu izabran za jednog od potpredsjednika, počeli su se oglašavati razočarani članovi i simpatizeri koji javno otkazuju podršku NiP-u.

Jedan od njih je i Edin Dedović koji je ovu stranku podržavao od dana osnivanja. Nezadovoljan time što je Denis Zvizdić izabran za potpredsjednika kazao je kako Konakovićev NiP tim činom gubi svu njegovu podršku.

- -

Njegovu objavu na društvenim mrežama prenosimo u cijelosti:

– NiP stranka koju sam podržao od prvog dana srcem i dušom, od dovođenja Denisa Zvizdića u istu gubi svu moju podršku i potporu. Davanje podrške na bilo koji način ili glasanje za NiP-u s tim čovjekom na čelu (za tri dana u stranci Zvizdić biva izabran za potpredsjedika NiP-a) bio bi nemoralan, neprincipijelan i idiotski čin.

Denis Zvizdic je 30 god. bio u SDA i sve ono protiv čega smo srcem krenuli u NiP-u su ljudi i nedjela oličeni u Denisu. Denis Zvizdić nije bio u ratu 1992-1996 dezerter. Denis Zvizdić je kršio zakon i preglasavanjem mjenjao određene odredbe radi kriminalnih radnji dok je bio prvi čovjek Kantona Sarajevo. U Sarajevu je poznat kao “tender efendija”. Denis je bio Bakirov kurir i desna ruka u činu rušenja “apelacije revizije tužbe protiv Srbije” ovo nedjelo Dino Konakovic je nazvao veleizdajom države, a onda Dini, Zvizdić za tri dana u stranci postaje potpredsjednik NiP-a. Koji apsurd. Dino Konaković Zvizdića zove političkim-kapitalcem a ja zovem-pozivam Dinu Konakovića da kaže ili napiše jednu kapitalnu ili nekapitalnu stvar koju je uradio za državu i narod Zvizdić…

Za mene, Zvizdić je samo jedan isprazni sa šupljom retoričkom pričom, bezidejni servilni manipulator SDA škole koji je budžetski uhljeb i s pozicija političke moći, funkcija, raznim manipulacijama obezbijedio sebe i svoju porodicu do petnaestog koljena. Na sramotu i obraz NiP-ovcima koji su uprljali NiP i ideje za koje smo bili srcem, dovođenjem ovog čovjeka u stranku – napisao je vidno razočarani Dedović.

- -
Screenshot objave na Facebooku

Dedovićeva objava je naišla na pozitivne komentare istomišljenika koji su razočarani putem koji ide NiP.

Najnovije

Željezničar osigurao opstanak, Tuzlaci pred ispadanjem iz elitnog ranga

Odigrana je na Grbavici utakmica 30. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine između Željezničara i Tuzla Cityja. Na kraju...