Efendić: EPBiH i Vlada FBiH potroše 230 miliona KM pa razmišljaju šta dalje, a onda se sjete da povećaju cijenu struje

Preporučujemo

Lider Stranke za BiH (SBiH), Semir Efendić ukazao je na nesistemsko trošenje novca u EPBiH. Kao primjer je naveo izgradnju Bloka 7 na čije je pripremne radove utrošeno 18 miliona KM, a avans je iznosio 215 miliona KM. Ipak, budućnost tog projekta danas je neizvjesna.

Njegovu objavu sa Facebooka prenosimo u cijelosti:

- -

– 215 miliona KM uplatila je Elektroprivreda BiH avans za izgradnju Bloka 7 u Tuzli, 18 miliona KM potrošeno je na pripremne radove. A onda su se iz Vlade FBiH i Elektroprivrede BiH predomislili, pa sada ne znaju da li bi gradili ili ne bi gradili taj blok. Razmišljaju o raskidu ugovora. Razmišljaju od januara ove godine i još nisu razmislili. Potrošili 230 milona KM i sada razmišljaju šta bi dalje, iako se to sve moralo razmisliti prije nego je potrošen toliki novac. A za ulaganje u opremu rudnika i uvezivanje staža rudarima kažu da nemaju novca, pa se onda sjete da povećaju cijenu struje – napisao je Efendić.

Objava na Facebooku

Najnovije

Općina Novi Grad osigurala besplatnu rehabilitaciju za 300 pripadnika boračke populacije na Olimpijskom bazenu Otoka

Općina Novi Grad Sarajevo osigurala je besplatnu rehabilitaciju za pripadnike boračke populacije, ratne vojne invalide  i članove Udruženja logoraša...