Kako je dijamant Edin Džeko uspješno zamijenio belgijskog napadača i postao centralna figura Intera

Preporučujemo

Giuseppe Beppe Bergomi, nekadašnji defanzivac Intera u kojem je proveo kompletan igrački vijek, svih 20 sezona (1979-1999), pohvalio je Edina Džeku.

Čovjek koji je u dresu Italije osvojio titulu prvaka svijeta (1982. godine) sada je stručni komentator Skyja.

- -

Komentarišući pobjedu Intera protiv Spezije (2:0) bivši kapiten i legenda Intera dotakao se Inzaghija, Džeke, ali i Romelua Lukakua.

– Nikad nisam sumnjao u Inzaghija, ali sumnjao sam u Lukakuov odlazak. On je, po mom mišljenju, bio “glavna figura” na šahovskoj ploči Nerazzurra – objasnio je Bergomi, dodavši:

– Inzaghi mi je rekao da ga je trenirao desetak dana i da ga je pokušavao zadržati, ali bezuspješno. Znao je da ima ogroman potencijal i vještine vođenja ekipe, no nije mogao izbjeći prodaju.

Ali, onda je došao igrač poput Džeke koji još uvijek može napraviti razliku – kazao je Bergomi, te na taj način indirektno poručio da je Dijamant uspješno zamijenio belgijskog napadača i postao centralna figura Intera.

Najnovije

Općina Novi Grad osigurala besplatnu rehabilitaciju za 300 pripadnika boračke populacije na Olimpijskom bazenu Otoka

Općina Novi Grad Sarajevo osigurala je besplatnu rehabilitaciju za pripadnike boračke populacije, ratne vojne invalide  i članove Udruženja logoraša...