Plenković: Izjave Milanovića o genocidu u Srebrenici štete Hrvatskoj

Preporučujemo

Premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković u ponedjeljak, 13. decembra, stiže u službenu posjetu Bosni i Hercegovini, Plenković je na konferenciji za medije u Ukrajini komentarisao izjave Zorana Milanovića o genocidu u Srebrenici.
Plenković će se sastati sa predsjedavajućim Vijeća ministara Zoranom Tegeltijom, delegacijom Vijeća ministara i sastanak sa Zajedničkim kolegijem oba doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, saznaje N1.

Premijer Hrvatske posjetit će i Mostar gdje će se sastati s predstavnicima Hrvatskog narodnog saobra.

- -

Plenković stiže nakon što su izjave predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića izazvale burne reakcije u BiH.

Andrej Plenković je na konferenciji za medije tokom svoje posjete Ukrajini komentarisao posljednje skandalozne izjave predsjednika RH Zorana Milanovića.

Novinari su ga pitali štete li vanjskoj politici Hrvatske Milanovićeve izjave o genocidu u Srebrenici na šta je on odgovorio:

– Štete, naravno da štete.

- -

Vidim da je u top formi, da je briljantan posljednjih dana, kazao je on.

– Siguran sam da će naši ukrajinski sugovornici biti sretni kad to čuju. Pronosi slavu hrvatske vanjske politike. Čestitam mu i predlažem da samo tako nastavi”, rekao je Plenković komentarišući neke od posljednjih Milanovićevih izjava.

Najnovije

Uredba Vlade FBiH o pomoći radnicima u iznosu do 2.520 KM: Privatnici bili “škrti”, mjera bi mogla biti produžena

Prošlo je skoro pet mjeseci od donošenja Uredbe Vlade Federacije Bosne i Hercegovine kojom se omogućava poslodavcima da izvrše...