Smijenjena direktorica komunalnog preduzeća zbog ne održavanja puteva tokom sniježnjih padavina

Preporučujemo

Snježne padavine proteklog vikenda pogodile su i područje Srebrenika, a nadležno komunalno preduzeće Deveti septembar nije adekvatno odgovorilo zadatku. Zbog toga je vršiteljica dužnosti direktorice Maksida Zukić danas smijenjena s pozicije.

Neadekvatno očišćene gradske ceste u Srebreniku protekla tri dana građanima su stvorile probleme u normalnom funkcioniranju, odnosno izvršavanju obaveza, a sastanak hitnog karaktera održan je jutros u Gradskoj upravi.

- -

Nažalost, ono što predstavlja nadležnost grada i što je po osnovu odluke o zajedničkoj komunalnoj potrošnji povjereno na održavanje JKP Deveti septembar, a to je čišćenje lokalnih puteva i ulica, bez obzira na ograničene resurse je održavano veoma loše i neprofesionalno. Tragično je da se na poziv za sastanak kabineta gradonačelnika uopšte nije ni odazvala v.d. direktorica ovog preduzeća”, naveo je gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović.
Nakon analize stanja i razmatranja svih mogućnosti u ovoj oblasti, Omerović je potcrtao da uprava JKP Deveti septembar nije obavila adekvatne pripreme, niti odgovorila zahtjevima čišćenja puteva i ulica te, s tim u vezi, je Gradska uprava pokrenula postupak imenovanja novog direktora preduzeća.

To bi, kako je pojašnjeno, trebalo biti obavljeno 23. decembra ove godine na sjednici Gradskog vijeće, s tim da bi mandat novog direktora trebao početi od početka naredne godine.

Prvi čovjek Srebrenika danas je naredio hitno osposobljavanje i stavljanje u funkciju neispravnih vozila za čišćenje snijega, angažovanje dodatnih kooperanata sa adekvatnim vozilima te angažovanje mašina privatnih preduzeća za čišćenje.

Najnovije

Općina Novi Grad osigurala besplatnu rehabilitaciju za 300 pripadnika boračke populacije na Olimpijskom bazenu Otoka

Općina Novi Grad Sarajevo osigurala je besplatnu rehabilitaciju za pripadnike boračke populacije, ratne vojne invalide  i članove Udruženja logoraša...