Skupština KS: Povučena tačka o imenovanju ulice po generalu Mehmedu Alagiću

Preporučujemo

Skupština Kantona Sarajevo na današnjoj sjednici nije razmatrala prijedlog Odluke o davanju naziva novoformiranoj ulici u naselju Nova Otoka na području općine Novi Grad Sarajevo po generalu Mehmedu Alagiću.

Predsjedavajući Komisije za obilježavanje, čuvanje i njegovanje historijskih događaja i ličnosti, Elvis Vreto povukao je tačku sa dnevnog reda.

- -

Skupština KS je na osnovu člana 5. Odluke o obilježavanju ulica, trgova, parkova, mostova, institucija i ustanova imenima i zgrada brojevima na području KS na prijedlog Komisije za obilježavanje, čuvanje i njegovanje historijskih događaja i ličnosti predložila da se novoformiranoj ulici u naselju Nova Otoka da naziv Generala Mehmeda Alagića.

Komisija je na svojim sjednicama razmatrala Zaključak Općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo, usvojila, te utvrdila prijedlog odluke koja je upućena u dalju skupštinsku proceduru.

Kako se navodi u odluci Općinskog vijeća Novi Grad, prihvata se prijedlog za imenovanje nove ulice unutar naselja Nova Otoka koje je u izgradnji u ulicu Generala Mehmeda Alagića.

Riječ je o dijelu ulica Džemala Bijedića kod broja 129 i dijelu ulice Srđana Aleksića od broja 2 do 14.

Najnovije

AVDO AVDIĆ OBJASNIO: “Da li ja primam upute od Mehmedagića ili Konaković od članova kartela Edina Gačanina Tita?”

Sudske odluke često objavi prije suda, detalje istraga prije tužilaštva. Medij koji uređuje Istraga.ba često je mjesto na kojem...