Nove mjere u Njemačkoj: Okupljanja za nevakcinisane ograničena na tri osobe

Preporučujemo

U Njemačkoj su uvedene nove stroge mjere kako bi se usporio val infekcija koronavirusom, prvenstveno novim omikron sojem, a najveće promjene napravljene su u privatnim i javnim okupljanjima.

Tako su od danas na snazi ograničenja okupljanja u zatvorenom i na otvorenom, a u nekoliko njemačkih saveznih država zatvaraju se teretane, bazeni i noćni klubovi, dok će restorani i kafići raditi skraćeno.

- -

Novogodišnji vatromet, koji se tradicionalno održava na otvorenom u većini njemačkih gradova, otkazan je drugu godinu zaredom, piše Guardian.

Također, uvedena su ograničenja i za privatna okupljanja u onim dijelovima zemlje u kojima nije uvedeno to pravilo uoči Božića.

Zabranjena su okupljanja više od deset osoba i na otvorenom i u zatvorenom, pri čemu se podrazumijeva da su osobe vakcinisane.

Posebno stroga pravila vrijede za one koji se nisu vakcinisali. Njima je, naime, dopušteno druženje s najviše dvije osobe iz drugih kućanstava.

- -

Na snazi i dalje ostaje obaveza nošenja maske, koja je uvedena prije gotovo godinu dana, u trgovinama i javnom prijevozu, kao i predočenje potvrde o vakcinaciji.

Najnovije

AVDO AVDIĆ OBJASNIO: “Da li ja primam upute od Mehmedagića ili Konaković od članova kartela Edina Gačanina Tita?”

Sudske odluke često objavi prije suda, detalje istraga prije tužilaštva. Medij koji uređuje Istraga.ba često je mjesto na kojem...