Rukometaši BiH desetkovani protiv Švedske, otpala još dva igrača

Preporučujemo

Rukometna reprezentacija BiH suočena je s dodatnim problemima uoči večerašnjeg premijernog meča na Evropskom prvenstvu protiv Švedske.

Nakon što su u Sarajevu zbog pozitivnih nalaza na prisustvo koronavirusa Covid-19 ostali Admir Ahmetašević, Alen Ovčina, Dino Hamidović i Elmir Građan, u ekipi imamo nedovoljno oporavljenog Vladimira Vranješa (koji večeras neće biti u sastavu), sinoć je neugodnu povredu na treningu zaradio i prvi golman Benjamin Burić (ipak će nastupiti večeras), a danas su pozitivne rezultate na prisustvo koronavirusa dobili jedini desni bek (jedini ljevak) u ekipi Dejan Malinović i šef bh. delegacije Srđan Jović.

- -

Malinović i Jović su već u karantinu i čekaju se njihovi rezultate PCR testiranja. Naš lijevi bek Mirko Herceg već treći dan ima temperaturu (negativan je na Covid-19) i on također neće igrati večeras.

Predstojeće Evropsko prvenstvo će biti održano od 13. do 30. januara 2022. godine u Mađarskoj i Slovačkoj, a na njemu će nastupiti 24 ekipe.

Timovi su podijeljeni u šest grupa sa po četiri tima, a po dvije najbolje reprezentacije će proći u drugi krug, u kojemu se spajaju grupe A, B i C, odnosno D, E i F.

Naši rukometaši prvi meč na Evropskom prvenstvu igraju večeras od 20:30 sati protiv Švedske. Dva dana kasnije od 18 sati je susret protiv Češke, a 17. januara, također u 18 sati, na rasporedu je posljednji susret grupe E protiv Španije.

- -

Sve utakmice u našoj grupi igrat će se u Bratislavi.

Najnovije

Općina Tešanj na ovogodišnjim izborima će imati nove tehnologije glasanja

Načelnik Općine Tešanj objavio je da će ova općina na predstojećim izborima koristiti nove tehnologije prilikom glasanja. Načelnik Tešnja Suad...