Apel Davidovih roditelja: Molimo vas, ne komentarišite njegovu smrt po društvenim mrežama

Preporučujemo

Davor Dragičević i Suzana Radanović, roditelji Davida Dragičevića (21), koji je nestao u noći između 17. i 18. marta, a čije je tijelo pronađeno 24. marta na ušću Crkvene u rijeku Vrbas u Banjaluci, oglasili su se saopštenjem u kojem mole građane da ne komentarišu nesreću na društvenim mrežama.

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

- -

“Povodom tragične smrti našeg sina Davida Dragičevića, obraćamo se cjelokupnoj javnosti Republike Srpske saopštenjem kojim izražavamo veliku zahvalnost svim dobrim ljudima koji su nam pritekli u ovim teškim trenutcima, svim prijateljima i neznancima koji su nam pružili podatke povodom činjenica koje su se dešavale u noći nestanka našeg djeteta. Zahvaljujemo predsjedniku Republike Srpske gops. Miloradu Dodiku na njegovom razumijevanju situacije u kojoj se nalazimo i brzom angažmanu obducenta dr Ivice Milosavljevića, preko Ministarstva zdravlja Vlade Republike Srpske.

Obavještavamo javnost da smo po pozivu Okružnog javnog tužioca u Banjaluci, dana 30. marta 2018. godine pozvani i saslušani u Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci, čime vjerujemo da će se budućim aktivnostima organa gonjenja rasvijetliti eventualne činjenice, koje bi ukazale na drugačiji ishod smrti našeg djeteta od onog kakav je iznijet u zvaničnom saopštenju MUP-a Republike Srpske i na koji način bi bile otklonjene sve naše do sada iznijete sumnje.

Imajući u vidu da će nadležno tužilaštvo, nepristrasno i odgovorno, preduzimati sve potrebne aktivnosti u cilju neometanog odvijanja tog procesa, molimo sve građane da se, ubuduće, klonu iznošenja činjenica i davanja komentara putem društvenih mreža. Pozivamo sve one koji imaju saznanja koja mogu biti od koristi u rasvjetljavanju određenih činjenica, a spremni su o tome svjedočiti, transparentno ili pod zaštitom da se jave nama roditeljima ili nadležnom tužiocu Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci.

Pozivamo sve nosioce političkih funkcija da se suzdrže od iznošenja bilo kakvih svojih viđenja u pogledu nesreće koja nas je zadesila, komentara koji se odnose na tok postupka pred MUP RS, Okružnim tužilaštvom Banjaluka i da se tragedija koja nas je zadesila, na bilo kojih način, ne koristi u dnevno-političke svrhe.

- -

U beskrajnoj tuzi, uz nadljudsko strpljenje i veliku vjeru u saznanje istine, svima vam se duboko zahvaljujemo.

Davor Dragičević i Suzana Radanović”.

(Index.ba)

Najnovije

Općina Novi Grad osigurala besplatnu rehabilitaciju za 300 pripadnika boračke populacije na Olimpijskom bazenu Otoka

Općina Novi Grad Sarajevo osigurala je besplatnu rehabilitaciju za pripadnike boračke populacije, ratne vojne invalide  i članove Udruženja logoraša...